Σύνδεσε τον Ηλιακό ΜΑΛΤΕΖΟΣ με το φυσικό αέριο!

Επικοινώνησε τώρα και αγόρασε Ηλιακό σχεδόν Δωρεάν.

 Οδηγίες για τη φροντίδα του ηλιακού θερμοσίφωνα


 

  1. Παρακολουθείστε τη λειτουργία του ηλιακού σας, τις πρώτες μέρες μετά την εγκατάσταση του. Ιδιαίτερα προσέξτε μήπως εμφανιστεί τυχόν διαρροή σε κάποιο από τα σημεία σύνδεσης.
  2. Τους θερινούς μήνες και εφόσον δεν καταναλώνεται όλο το ζεστό νερό ή παρατηρείτε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία πρέπει να καλύπτετε μέρος ή το σύνολο της συλλεκτικής επιφάνειας αρχίζοντας από το κάτω μέρος των συλλεκτών.
  3. Σε περίπτωση απουσίας για αρκετές ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ΚΑΛΥΨΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ. Έτσι θα αποφύγετε την ανάγκη να συμπληρωθούν υγρά στο κλειστό κύκλωμα μετά το τέλος της θερινής περιόδου, αλλά και αυξάνετε τον χρόνο ζωής του ηλιακού σας, αφού περιορίζετε τη χωρίς λόγο καταπόνηση του σε υψηλές θερμοκρασίες.
  4. Τις χειμωνιάτικες ημέρες αποφύγετε την άσκοπη χρήση του ζεστού νερού, αν δεν είναι ανάγκη, μεταξύ 10:00 π.μ. και 14:00 μ.μ. Επιτυγχάνεται τη μέγιστη δυνατή του απόδοση.
  5. Στις αρχές της θερινής περιόδου, κάθε χρόνο, συνιστάται να ανανεώνεται η βαφή όλων των μονώσεων, με λευκό στεγανωτικό χρώμα, για την καλύτερη προστασία τους.
  6. Στην αρχή της φθινοπωρινής περιόδου πιθανόν τα κρύσταλλα των συλλεκτών να είναι καλυμμένα από σκόνη. Καθαρίστε τα νωρίς το πρωί, πριν ακόμα ζεσταθούν από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό με υγρό απορρυπαντικό πιάτων.
  7. Το ανόδιο προστασίας είναι ενσωματωμένο με την ηλεκτρική αντίσταση. Μετά από ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ για το ΙΝΟΧ και ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ για το SUNPOWER περίπου, εφόσον δεν έχει αντικατασταθεί, συνιστάται αντικατάσταση της αντίστασης και του ανοδίου.                                Αν κατά την εγκατάσταση τοποθετήθηκε εξωτερικό ανόδιο μαγνησίου, πρέπει να ελέγχεται ανά εξάμηνο και να αντικαθιστάται, όταν διαπιστωθεί ότι αναλώθηκε.
  8. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ενεργοποιείτε τη βαλβίδα ασφαλείας του θερμοσίφωνου πιέζοντας με ένα εργαλείο τον ειδικό μοχλό.
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
  10. Η διαχείριση των τμημάτων του ηλιακού μετά το τέλος της ζωής του, πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους εκάστοτε νόμους και κανόνες που ισχύουν στην περιοχή εγκατάστασης, με γνώμονα την ανακύκλωση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένος.